rss

Ayat Ayat Jiwang Yang Tak Jemu Dibaca, Tak Lekang Dek Panas

Labels:
Erm...
Salam sumer.. aku suka la berjiwang dalam ruangan kisah harian ni.. bukannya apa, aku ni tak la pandai sangat nak berkarang2 jiwang yang boley meruntuhkan KLCC (haha) tapi saja ja nak berkongsi sedikit sebanyak apa yang terperuk dalam Pendrive buruk aku neh


 1. Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita.
 2. Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta...
 3. Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.
 4. Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.
 5. Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia , lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.
 6. Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu.
 7. Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat, dan kemarahan menjadi rahmat.
 8. Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.
 9. Seandainya kamu ingin mencintai atau memiliki hati seorang gadis, ibaratkanlah seperti menyunting sekuntum mawar merah. Kadangkala kamu mencium harum mawar tersebut tetapi kadangkala kamu terasa bisa duri mawar itu menusuk jari.
 10. Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat bererti bagimu. Hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi.
 11. Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna sesalan kerana perginya tanpa berpatah lagi.

Aku pun ada pakai gak kata2 ni kekadang....(nak mengayat)....haha...
Nak pakai boley tapi jangan sampai kantoi wokey...
 1. nice blog..cinta cintun..teruskan ..tu cinta antara makluk..bagaimana dgn cinta dgn pencipta (allah)???
  saifulfaizan@yahoo.com

 1. best gk ayt2 tu..tp da fmiliar kot.. nti tmbah lg k.gud luck
  rosebuds_maidenblush@yahoo

 1. layan jer kowt..! hahaaaaa.... tapi,, the best!!

 1. erm... k gak ayat tu . wat la ayat yang lagi bole mencairkan ati sesiape yg mendengarnye . hahaha .

 1. hohoh...skew r...nice g2...

 1. nice... saya copy ayat2 nie,, tak pe ye... saya paste kat member saya yg keliru dgn percintaan... sy harap mereka boleh menilai yg mana intan dan yg mana permata... saya boleh dikira doktor cinta an??? haha...

 1. nak ayat2 utk org yg kecewa bleh x??hehe..peace..

 1. "AkU mEncIntAimu KerANa AGAMAMU,. jikA HILaNG AgAmAmu,. mAkA hiLaNG juA lA cINTaKU PadaMU,.. keraNa aKU mEnCINtAi ALLAH S.W.T.... (^_^)

 1. hahaha terbaek.....aku suke ayat2 jiwang ko nieh